Mariette Teugels

KUNSTENARES

Mariette Teugels (1935°) is één van de groten in België. Zij verwierf international bekendheid als beeldhouwster en won tal van begerenswaardige prijzen en onderscheidingen.

Haar beelden zijn niet alleen in particuliere collecties te vinden. Ook veel bedrijven en gemeenten hebben werk van haar. Zo maakte Mariette Teugels onder meer bronzen beelden voor KU Leuven, Nationaal Sportcentrum “Papendal” in Nederland, Internationaal Olympisch Comité in Lausanne, Zwitserland en nog veel meer zoals Italië, Frankrijk, USA, …

Wat Mariette creëert, straalt schoonheid uit en liefde voor mens en dier. Beweging en kracht zijn onmiskenbare elementen in haar bronzen beelden. Heel typerend in haar oeuvre, is de elegantie van haar personages, de uitzonderlijke sierlijkheid van lichaam en van gebaren. Emoties van alledag inspireren haar. De mensen die Mariette toont lijken het leven toe te lachen.

Men heeft hierbij nooit de indruk dat men met iets gecompliceerds wordt geconfronteerd wanneer men een sculptuur van Mariette Teugels bekijkt. Het beeld spreekt voor zichzelf, Mariette Teugels beschouwt het levende model als een stimulans, als een bron van creativiteit, die haar intrigeert, raakt en verleidt in zijn verschillende houdingen, standpunten, gevoeligheden en emoties. Haar werk is een ode aan de schoonheid van mens en dier.

AWARDS CELLEKENS

De inspanningen van Mariette Teugels en Herman Smet werden bekroond met de
‘Europa Nostra Award 2002’ en de erkenning van ‘de Cellekens’ als Europees Cultureel Erfgoed.

Europa Nostra

WIE

CONTACT

OPENBARE BEELDEN

Internationaal Olympisch Comitee – Lausanne
Stad Mechelen
Caristas International
KU Leuven
Nationaal Sportcentrum Papendal
Kunst In De Stad
Vlaamse gemeenschap
Brussels Airport
City of Austin
Gemeente Willebroek